5 INTERESTING THINGS TO DO IN BANGKOK

Assalamualaikum w.b.t

Sempena tengah pakej free trip ke Bangkok, Thailand kali ni, Noly nak highlight sikit kenapa kita perlu pergi ke Bangkok. Memang lah dekat je, tapi banyak perbezaannya dengan Malaysia. And aku bukan orang Kelantan or Terengganu yg tempatnya agak berdekatan, so memang sangat tak familiar dgn Thai culture. Except the food. Bahahaha. Tom yam. Tu je lerrr aku tau. Tapi kalau dapat makan tom yam pure kat Bangkok, mesti lagi sedap. ok meleleh pulak air mata aku nak tom yam sekarang ni hahaha.

1.GRAND PALACE : Kat dalam ni ada Jade of Buddha. tgk nama la. Grand. Palace pulak tu. Memang kena tgk.



2.WAT PHO : Ini adalah kuil tertua di Bangkok. Kat dlm ni ada patung Buddha yg sgt besar. Bawak kamera siap2. haha.



3.CHATUCHAK MARKET : Ha, kat sini semua ada! Ada 15000 gerai kat dalam market ni. Sila lah jalan shopping sakan sampai patah kaki haha.



4.FLOATING MARKET : Macam ala2 kat Venice pulak kan, boleh lepak2 dalam sampan sambil beli buah dan sayur yg fresh. Beli lah apa pun, duduk je pun boleh sambil menikmati pemandangan. Bila lagi kan? Aku sampan pun tak jumpa kat area umah aku ni haha.



5.KHAO SAN ROAD : shopping lagi! nak dapatkan thai massage ke, street food ke apa ke boleh lah dapatkan kat sini.



Kalau kita travel sendiri memang kena berhati2 dgn scams dan juga pickpockets. Tapi kalau travel dgn company memang semua nya first class. makanan pun disediakan dan confirm halal. Hotel pun 5 star je. flight pegi balik semuanya ditanggung. Bawak seringgit pun xde hal. Kalau ko tak nak shopping lah kan. hahaha. Duit shopping pun company bagi dalam rm10k. Sama je mcm masa Noly ke Shanghai last year. Makan je keje aku hahaha. Free dan sedap dan halal. Tak payah pun pening nak fikir or kira2 budget utk transport or food. SEMUANYA DITANGGUNG! 



Masih ada lagi tiket free ni, siapa nak boleh pm Noly ok. 017-6276532.

Salam.

1 comment:

siti farishah An said...

bestnye..bestnye..bestnye..