Berpantang dengan korset Premium Beautiful

Salam.

Pernah berpantang? Kalau sesiapa yg dah bersalin tu mestilah pernah kan? Cara kita berpantang memang lain2, ikut budaya masing2 tapi matlamatnya sama sahaja, iaitu utk memulihkan fungsi dan bentuk tubuh badan selepas melahirkan anak. Dulu Noly ada janji nak buat entry pasal berpantang dengan Premium Beautiful korset, ni baru lah sempat.hehe so silalah baca sampai habis ye wahai mommy2 sekalian.

So apa sebenarnya yg berlaku sepanjang proses berpantang ni?
Selama 44 hari selepas bersalin ibu2 akan diberi makan ubat2 tradisi seperti jamu dan juga bertungku. Selesai bertungku, selalunya para ibu akan diwajibkan utk memakai bengkung. Penah nguna tak bengkung tradisional? Noly guna masa berpantang dulu,sebab masa tu xjumpa lagi dgn Premium Beautiful ni, mak ai punyelah lilit2 terbelit bagai,pastu time nak ke toilet menangislah aku sorang2 hahaha.Kalau ada yg skip step2 ni kemungkinan besar akan ada masalah2 sampingan di kemudian hari, seperti perut menggelebeh, lemah tubuh badan dan sakit2 sendi walaupun dah lama habis berpantang.

Jadi apa kaitannya dgn Premium Beautiful?
Byk kaitannya ye.Instead of using tradisional corset tu, kita tukarlah dgn corset Premium Beautiful yg moden ni. Tiada lilitan dan pusingan2, cuma cangkuk je mengikut saiz tubuh badan. Memang senang. Kesannya juga  lebih cepat dan lebih baik utk jangkamasa panjang.Tak perlu nak bertungku lagi or makan jamu sebab corset ni ada infrared:)

So apa kesannya?
Haa..inilah dia..




Macam mana pulak mommy yg bersalin melalui kaedah pembedahan?
Tiada masalah.corset Premium Beautiful sgt bagus digunakan utk memulihkan badan selepas pembedahan:)

For mothers out there yg berminat nak pakai Premium Beautiful ni
boleh call / text Noly 
017-6276532

8 comments:

ZazaMyMoon said...

Masa pantangkan anak pertama tahun 2004 sy pakai korset ni.
plus makan maharani :)

noly anna said...

oo patotla body marvelous even dah ada anak hehe skrg still pakai lg x?

Liza Nova said...

Salam.. tq visit my blog. i suka baca u jaga pemakanan anak u dengan bg healthy food! kena ikut ni...

http://novaleeza.blogspot.com

noly anna said...

hihi tq for visiting my blog too:) hehe jum kita sama2 amalkan pemakanan sihat.nak lg bagus,boleh bg makanan yg dah purify dgn bizone food purifier.lg terjamin keselamatan makanan tu:)

Cik Mun said...

ooo..kena tunggu mun kahwin dulula~

noly anna said...

hehe corset ni salah satu solution terbaik digunakan utk org lepas bersalin.tapi utk yg belum kahwin pun sgt sesuai,body kita kan mahal. body anak dara yg belum kahwin pun kenalah jaga supaya sihat dan xmendatangkan masalah selepas kahwin. tak gitu?hehe :p

ZazaMyMoon said...

kadang2 je pakai skrg ni.. tp pakai bengkung bra tu je.. tak pakai full set.. kaler hitam :))

noly anna said...

hehe nape xpakai full set?rugi tau,sebab dh beli kan hehe