Wish List for 2014

Assalamualaikum w.b.t

Finally tahun 2013 dah nak berakhir. Datang pulak tahun 2014. 

So sini aku nak rewind balik apa wishlist aku utk 2013 ni. Tercapai ke tak wahahaha..


  1. Nak ada anak ( Alhamdulillah tercapai dapat sorg baby boy )
  2. Nak side income ( Alhamdulillah dapat side income)
  3. Nak lebih sihat dari tahun sebelum ni ( so far so good )
  4. Nak duduk rumah sendiri ( yg ni masih dalam perancangan, now still menyewa )
  5. Nak kerja dgn lebih efisien ( mmg efisien la setakat ni haha mengikut markah HRMIS aku yg tinggi tuuu )
  6. Nak hidup bahagia ( I am happy )
  7. Nak bebas hutang ( hutang kereta dan ptptn masih berbaki lagi hhuhuhu )
  8. Nak sambung belajar ( yg ni sepatutnya dah tercapai tapi atas masalah kesihatan lepas bersalin so terpaksa decline tawaran sambung belajar huhuhu insyaallah next time )
But there is one thing I never thought I would be --- a businesswoman. 
And I am telling u, it is a great development for me. 
Doing business and discover a lot of things about people; in and out of business.
Apart from the money I made, the business really helps me in many ways possible.
Seronok. Seriously seronok buat business. No wonder ramai kawan yg buat business jugak.
And I am glad all of my friends memang jenis support gila2.
Korang memang cool gila.
Yg x support tu xde hal lah. 
Biasa lah tu. 
Kau cool jugak.
Cuma maybe sblm ni kau buat bisnes xde yg support ko kot. ehehe. 
Sikit pun aku x amik hati tau :)

Ok, kesimpulannya majoriti wishlist utk tahun ni dah tertunai. 
Tiba lah masanya utk senaraikan wishlist 2014 pulakk. Ini diaaa..x banyak,sikit je haha. Ayat je poyo.


  1. Financial freedom ( nak bg duit lebih kat parents aku huhu )
  2. Time freedom ( nak spend more time dgn family especially my husband and my son )
  3. Capai target utk dapatkan side income 5 angka before January 2015
  4. A baby girl (eh eh.haha. Kene la tulis, sebab memang nak baby girl kan.nak buek cemanoo )
  5. Good health throughout the year 
  6. Travel more
  7. Eat healthy
  8. Get my own house
  9. I wanna be happy
OK so far goal setting aku utk 2014 ni adalah realistik. Selebihnya bergantung pada usaha dan doa kpd yg Maha Esa. Semoga tercapai wish list aku ni. Sama sama lah kita doa kan aku ye.eh haha. Apa salahnye,ye dakk.

See u next year.




p/s : for those who want to have 4 figure side income contact me via whatsapp / sms 017-6276532 :)

2 comments:

Nur A.Z said...

selamat tahun baru..wish 2014 saya pun macam no 1 tu, nak kasi duit lebih kat parent..huhu

noly anna said...

hehe salam tahun baru..kann??dah lah tahun ni semua barang mahal, sian kat parents kita :( so kita memang kena bagi duit kat dorg every month. kalau dpt bg sebulan rm1000 pun dah membantu sangat2 kan :) alhamdulillah start bisnes dgn glam ni dah boleh buat macam tu :)